maandag 29 augustus 2011

Je bent vertrouwd met de mamamaterie, je hebt er zelf een

Na enkele weken pauze: de glorieuze terugkeer van Mixtape Madness Op Maandag!

Ons slachtoffer van vandaag staat bekend als Esther, dat schijnt een Perzische naam te zijn. Afgelopen jaar was Esther de cultuurcoördinatrice van de Leuvense studentenraad LOKO. In die hoedanigheid hebben wij toppie samengewerkt op evenementen als het Groot Dictee der Leuvense Studenten, Ithaka en het InterFacultair Theaterfestival.

Toen Esther drieëntwintig werd, kreeg ze van mij een cd'tje: Heren neven voortaan bent u graven. Een frase die ik heb gestolen uit de opvoering van MacBeth door Politika voor het eerder vermelde InterFacultair Theaterfestival.

Volledig beluisteren kan hiero.

  1. Butthole SurfersSweat loaf. Een fijne verwijzing naar Sweat leaf van Black Sabbath. Dat is op zijn beurt een fijne verwijzing naar marihuana. (Klik!)
  2. No Means NoBeat on the brat. No Means No schijnt de gewoonte te hebben minstens één Ramonescover te spelen per optreden. Dat is een goede gewoonte, dat boezemt vertrouwen in. (Klik!)
  3. Drums Are For ParadesThe law. Het hoogtepunt van de cd Master die an sich nogal teleur stelde. (Klik!)
  4. PasmansThis way bloody nigger! Een weinig politiek correcte flard soundtrack van Dwaallicht van Braakland/ZheBilding.
  5. Lucky beer commercial. Ik ben de hoer van de industrie!
  6. Cat Stevens – The first cut is the deepest. Daarna is het mes al stukken botter. (Klik!)
  7. Left Side – (Like a) locomotion. Dit is een beetje een inside knipoog want LOKO organiseert jaarlijks een fuifnacht en heeft die Lokomotion gedoopt. Daarnaast is dit best een aanstekelijke deun. (Klik!)
  8. Lou ReedSex with your parents (live). Inclusief de droogste "motherfucker" die u ooit zal horen.
  9. John CalePablo Picasso. Ik wil niet vloeken in de kerk maar John kon me niet overtuigen op M-izomer. (Klik!)
  10. Mission Of Burma Max Ernst. Ah ja, omdat Esther cultuurcoördinatrice was leek het mij leuk enige liederen over kunst op het schijfje te kletsen. Zie ook nummers 9 en 16. (Klik! In het filmpje wordt het lied gespeeld door Moving Parts, een voorvader van Mission Of Burma. U moet daar maar mee leren leven.)
  11. The Jam – The Eton rifles. Zelfs Brits premier David Cameron houdt van dit lied. (Klik!)
  12. MadnessUn paso adelante. Een Spaanstalige versie van One step beyond. Ongelogen! (Klik!)
  13. Eric B. & Rakim – Extended beat. Terechte titel. (Klik!)
  14. Nicolas Jaar – I got a woman. 't Is geen echte Ray Charlescover maar het spookt wel lekker door je hoofd. (Klik!)
  15. Gang Starr – Manifest. Het leukste manifest dat ik recent ben tegengekomen, is het Kannibalistisch Manifest van de Braziliaan Oswald de Andrade. (Klik!)
  16. MC 900 Ft Jesus – Dali’s handgun. Een indrukwekkende meditatie over de eigenschappen van het perfecte pistool. (Klik!)
  17. Senne GunsZovele mooie vrouwen. Meer dan ik kan tellen op mijn tien vingertjes.
  18. TommigunCome watch me disappear. Waar het lied verdwijnt, verdwijnt het hele schijfje. Dan is het de bedoeling dat u terug op play drukt, gesnopen? (Klik!)