maandag 25 juli 2011

Ik kan je niet horen, ik heb drugs in mijn oor

Dames,
Heren ook,

Op deze grijze maandagochtend richt ik mijn woorden tot u vanuit een Limburgse uithoek. Ik doe die moeite omdat het woorden zijn van enig belang, lettergroepen met een hoog soortelijk gewicht. Ik wil u vertellen over een cd'tje dat ik gebakken heb als versnapering voor een jarig meisje.

Dat meisje luistert naar de naam Eline. Als ze goesting heeft om te luisteren ten minste want koppigheid is haar niet vreemd. Afgelopen academiejaar was ze redactrice Sociaal van het veelgelezen onafhankelijke studentenblad Veto. Komend academiejaar verkast ze naar het heidense Gent. De richting die haar verhaal neemt, zint mij niet.

Het cd'tje torst de ronduit silly titel Go nuts with the donuts. Mijn verontschuldigingen daarvoor. Volledig luisteren kan hiero.


  1. De La Soul - Transmitting live from Mars. Vanavond eten we een stukje worst! (Klik!)
  2. The Shangri-Las - The dum dum ditty. Dit liedje heb ik van Sander gestolen. Sorry, Sander. (Klik!)
  3. Smokey Robinson & the Miracles - Going to a go-go. Na ons stukje worst gaan we dansen! (Klik!)
  4. Charles et les Lulus - It's all over now. Arno en Roland blazen een oud deuntje nieuw leven in. (Klik!)
  5. Carole King - It's too late. Voor dit lied kreeg Carole in het wonderjaar 1972 de Grammy voor beste plaat. (Klik!)
  6. Billy Bob Thornton - Baby can I hold you. Billy Bob doet Tracy Chapman. Het kan nog altijd erger: Boyzone heeft dit ook ooit gecoverd.
  7. The Secret Sisters - Tennessee me. Als ik naar analogie een gedicht wil schrijven, wordt dat dan Limburg ik of Limburg mij? (Klik!)
  8. Eddie Cochran - Radio jingle.
  9. 't Hof van Commerce vs Massis vs Mauro - Casino royale. Vermoeden I: die Massis is niet John Massis. Vermoeden II: het lied heeft niets te maken met de gelijknamige Bondfilm. (Klik!)
  10. The Justified Ancinets of Mu - All you need is love. 't Is geen cover en 't is geen remix maar 't is wel lekker waanzinnig. (Klik!)
  11. Two Russian Cowboys - Gegingegeugengi. Geen paniek, ik versta daar ook de kloten van. (Klik!)
  12. Slade - Skweeze me, pleeze me. Mijn obsessie voor Slade is geheel de schuld van Jan Demol. Ga hem maar geselen. (Klik!)
  13. Richard Ashcorft - Why not nothing. Een ode aan het nihilisme, het minimalisme en nog een stuk of wat ismen. (Klik!)
  14. Raymond van het Groenewoud - Ik wil je. Heel erg straf hoe Raymond Costello's afgezaagdste nieuw leven inblaast. (Klik!)
  15. Paul Anka - It's my life. Van de Rock swings-plaat, die u eigenlijk eens volledig zou moeten luisteren. (Klik!)
  16. Vive La FĂȘte - Dam di dam. Hoe geforceerd het rijmschema ook is, Els Pynoo geraakt er gladjes mee weg. (Klik!)
  17. Neneh Cherry - Manchild. Uiteindelijk zijn alle mannen kleine kinderen. (Klik!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten