zondag 11 juli 2010

Fuck de gedachtepolitie

Van alle vrienden die ik vandaag heb, ken ik Big Nasty J. het langst. Bijna acht jaar geleden kruisten onze paden in de gangen van de KUB. Wij wankelden daar binnen als jongens, wij barstten daar buiten als mannen, bloedbroeders zelfs. Maar dan niet als in: gay ass vampieren.

Ons eerste gesprek dat ik mij herinner ging over Jef Stalin. Wij discuteren nog steeds regelmatig over Stalin. Onlangs zag ik in Brussel in een etalage een pornofilm getiteld Stalin 3. Ik sms'te dat on-mid-del-lijk door aan Nasty. De dag nadien kreeg ik een mail: "Ik heb per ongeluk op uw Stalin 3 sms geantwoord aan de verkeerde persoon. Waarvoor excuses. (Ik herinner me mijn antwoord wel niet echt meer dus veel heb je niet gemist.)"

Voor zijn verjaardag kreeg Nasty wederom een mixtape. Ik focuste op hiphop maar dan op hiphop die hij niet kent. Een hondsmoeilijk uitgangspunt, dat blaf ik u zwart op wit.

Rest mijn nog te zeggen dat de titel, The wild lunch, uiteraard een variatie is op The wild bunch van Sam Peckinpah. Maanden later bedacht Kaatje_c dezelfde woordspeling op Twitter in het kader van #oneletteroffmovies. Maar ik was dus echt wel eerst. Ik ben an original gangster. Nu ja, an original boefje misschien.

  1. Unkle - Guns Blazing (Drums Of Death, Pt 1). Beste. Begin. Van. Een. Plaat. Ooit. (Klik!)
  2. Opgezwolle - Hardcore Rap. (Klik!)
  3. Dizzee Rascal - Fix Up, Look Sharp. (Klik!)
  4. Dan Le Sac Vs Scroobius Pip - Fixed. Sac en Pip lenen de beat van het vorige lied om een beetje meta te doen over UK hiphop. (Klik!)
  5. Junkie Xl Featuring Chuck D - Acces To The Excess.
  6. Mockey - Mickey Mouse Muthafuckas. Deze muis is het soort rotzakje dat in Disneyland aan alle kindjes vraagt of ze weten hoe Ine Benzine eet. (Klik!)
  7. Mickey Avalon - Waiting To Die. (Klik!)
  8. Antipop Consortium - Silver Heat. (Klik!)
  9. DJ Krush Featuring Anticon - Song For John Walker (Sticky Mix). John Walker is de Amerikaan die meestreed met de Taliban. Dat levert rijmen op à la "He wanted Hammer pants, he joined the Taliban." (Klik!)
  10. The Opposites Featuring Aisha Echteveld - Drank Vannacht. (Klik!)
  11. The Last Poets - Niggers Are Scared Of Revolution. Revolutie, revolutie, aanstellerij ja. Als de zwartjes echt zoveel honger hebben, moeten ze maar gebak eten. (Klik!)
  12. Beastie Boys - An Open Letter To NYC. (Klik!)
  13. 't Hof Van Commerce - Punk Of Yo! Inclusief geniale sample van de theme van Battlestar Galactica. (Klik!)
  14. The Streets - The Irony Of It All. Het soort dialoog waar old man Plato retetrots op zou zijn, de oude nicht.(Klik!)
  15. Danger Mouse - Change Clothes. (Klik!)
  16. Masta Killa, RZA & Ol' Dirty Bastard - Old Man. ODB bestelt een broodje en daarna slaat de waanzin toe als een club smos zonder mayonaise. (Klik!)
  17. Young MC - Got More Rhymes. Dit kereltje heeft meer rijmen dan Elisabeth Taylor mannen. Vergis u niet: dat zijn er veel. Persoonlijk heb ik meer rijmen dan de Kerk geheimen. (Klik!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten