donderdag 15 juli 2010

Het vlakke land voor de flagelant

Remy is de Vader, de Zoon én de Heilige Geest in één handzame verpakking. Een katholieke halfgod uit een gereformeerd land. Een lichtmatroos in de marine van hare majesteit Beatrix der Nederlanden. Zijn gelaat is onschuldiger dan Bambi na de biecht maar Zijn speelse ogen maken Hem tot een ondeugende gigolo. Lyricus. Libertijn. Schrijver. In één woord: Remy.

In zijn naam schreef ik toppie proza en meer. Hij hield mijn poëzie een hand boven het hoofd. Hij was jarig en we verzamelden in Zijn penthouse. Het werd winter en ik werd dronken. Ik wilde Hem introduceren in de Belgische rock. Een onbegonnen opdracht, een blijde boodschap, een serieuze schep mixtape madness.



Ratmobile - Belgian rock for a Dutch heart dus. Op de hoes herkent u Astrid Sofia Lovisa Thyra en Leopold III in betere tijden. Dat was voor Patrick Claesen 2Fabiola opstartte, lang voor hij Ann Vervoort de dood in dreef.
  1. T.C. Matic - Oh La La La. In het tochtige kraakpand van de Belgische rock is dit de welgemikte karatetrap die deur op straat doet belanden en de hengsels uit de muur rukt. Een startschot, een oerschreeuw, een wekker die afloopt. (Klik!)
  2. De Brassers - En Toen Was Er Niets Meer. Het verhaal loopt als volgt in vaders kant van de familie: De Brassers is een Limburgse new wavegroep. Ze willen hun muziek registreren bij Sabam maar ze kunnen geen noten lezen. Dus roepen ze de hulp in van Benny, de man van de meter van mijn broer. Benny is doorgaans meer met country bezig maar om wat punk uit te schrijven draait hij zijn hand niet om. (Aan moeders kant van de familie is het strafste popverhaal dat Jo Lemaire met lange tanden de spaghetti van mijn grootmoeder at maar met gretige tong daar porto bij dronk. Weinig relevant in het licht van Ratmobile.) (Klik!)
  3. Kamagurka - Constant Degoutant.
  4. Telex - J'aime La Vie. Een klassieke Belgische groep covert een klassieke Belgische song. Het resultaat pruttelt meer dan het knettert. (Klik!)
  5. Stijn - POMM. Voor regels als "The girl is verschwunden and / You lick your wunden" zou ik mijn eerstgeborene opofferen. Het arm kind.
  6. The Cousins - Kili Watch. (Klik!)
  7. The Revelaires - Baja. Gents surfgroepje rond Steven Janssens, de übercoole gitarist van onder andere Daan.
  8. X-Legged Sally - Anthem - The Land Of The Giant Dwarfs.
  9. Flat Earth Society - Today's Yeasting For Tomorrow (Anthem). Sally en de Society zijn ontsproten aan het brein van Peter Vermeersch, een man met een duidelijke voorliefde voor het woord "anthem".
  10. Mauro Pawlowski & the Grooms - Dance Of The Grooms.
  11. Creature With The Atom Brain - Crawl Like A Dog. Oké, de zang van Mark Lanegan valt bezwaarlijk Belgisch te noemen maar van het lied is zo tricolore als maar kan.
  12. Vandal X - The President.
  13. The Employees - Do The Standing Still. (Klik!)
  14. Mitsoobishy Jacson - Insatiable. Mauro in verbond met Pascal Deweze en Peter Houben, dat levert onzin op aan honderd in 't uur: "Lesbian 16 in a jaccuzi."
  15. Kloot Per W - Candy. (Klik! Een versie met Isabelle A zowaar.)
  16. De Lama's - De Ideale Penis. Remy's succes als jongen van plezier valt misschien te verklaren door zijn perfecte piemel.
  17. Arbeid Adelt! - Johnnie Sexpistool. Andermaal een lied over Remy's geslachtsorgaan.
  18. De Portables - Vegetarian BBQ. Mijn daddy had beloofd zondag te barbecuen maar uiteindelijk vond hij het te warm en werden het vlezekes uit de pan. Dat is ook vegetarisch.
  19. Absynthe Minded - I Am A Fan. In 2004 waren we allemaal fan. In 2010 hebben ze nog meer aanhang maar ik ben er niet meer bij. Geen spijt en geen verassingen. (Klik!)
  20. The Paranoiacs - Song For Debbie H. "Debbie is a vampire girl" maar dat heeft dus geen fuck te maken met Twilight en toestanden. Zou Debbie die chick van Blondie zijn? (Klik!)
  21. El Guapo Stuntteam - Get Down Low. (Klik!)
  22. Arno - Oh La La La. Arno vuurt zijn startschot een tweede maal af met minder weerklank maar meer weerhaken. Over deze versie heb ik ooit ruzie gemaakt op een quiz in een café in Koekelberg. Gewoon omdat ik het kon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten