zondag 18 juli 2010

Kieren waardoor vijanden binnensluipen die niet gewenst zijn

"Weet je waarom jij de allerleukste beer van de hele wereld bent? Omdat je lief bent en grappig en intelligent en een aardig stukkie kan schrijven en omdat je veel weet en gevat bent en lekker en warm en omdat je heerlijk knuffelt. En ik meen dat allemaal en helemaal."

Aan het woord is Mokkel. Ze wilde me opbeuren nadat ik voor de tweede maal gebuisd was op mijn praktisch rijexamen. Om het met TC Matic te zeggen: "When I'm down / She's my mother / When I'm happy / She's my lover." Dat is niet Freudiaans bedoeld. Desalniettemin is Mokkel geheel middle class and blue eyes.

Ze kwam terug van haar Erasmus maar ze ging weer weg om examens af te leggen. Ik stuurde het cd'tje Kankerduivel na via de post. De hoes is een bewerkte foto van Charles Manson. Mokkel werd daar een beetje bang van dus nu zit die omgekeerd in het hoesje. Dat er alzo symbolen van de Afrikaner Weerstandsbeweging op de voorkant staan, zal haar worst wezen. Hm, worst.

  1. Jerboa - Preface. Niemand kan een cd'tje op gang trekken gelijk Jerboa!
  2. Radiohead - Airbag. Begrijp mij niet verkeerd: ik vind Radiohead goed, ik vind hen gewoon niet geweldig. Dat is geen halsmisdaad. Dit is gans en geheel een geweldig nummer though. (Klik!)
  3. Massive Attack - Man next door. Nog zo'n groep die mij geen hele cd lang kan boeien. Het prachtige aan dit lied is de simpelheid: "He's the man who lived next door / He's the neighbour." Ten minste: dat dacht ik dat de tekst was. Ik zocht het zonet op en het blijkt "There is a man that live next door / In my neighborhood" te zijn. Niet mijn taalfout, wel my bad. (Klik!)
  4. Tricky - Aftermath (Version one). (Klik!)
  5. Alan Grant - Announcements. Niet Alan Grant uit Jurassic Park.
  6. John Zorn - Pole. Een flardje ruwe gitaar bedoeld als soundtrack bij een Japanse homopornofilm. Daar is nu eens niks van gelogen.
  7. The Jazzinvaders - Love and happiness. Wat heeft een mens nog meer nodig? (Klik!)
  8. Serge Gainsbourg - Couleur café. Volgens De Morgen is Serge binnenkort tien jaar dood. Ik betwist dat. (Klik!)
  9. Steven Wright - Home of rock. Juist één zinnetje uit Reservoir Dogs maar wel een belangrijk zinnetje. (Klik!)
  10. The La's - There she goes. (Klik!)
  11. Nemo - Girlfeel.
  12. The Dandy Warhols - Not if you were the last junkie on earth. (Klik!)
  13. The Brian Jonestown Massacre - Not if you were the last dandy on earth. Woord en wederwoord is altijd leuk! Mokkel bleek deze twee liedjes al te kennen. Ze had - achter mijn rug nota bene! - naar de toppie docu DiG! gekeken. (Klik!)
  14. The Velvet Underground - The gift. Ik wantrouw John Cale zelfs als hij geschenken brengt. (Klik!)
  15. The Who - Miracle cure. (Klik!)
  16. dEUS - Shake your hip.
  17. De La Soul - Can u keep a secret. Ik kan zwijgen als het graf. (Klik!)
  18. The Band - Long black veil. Ik kan zwijgen in een sluier. (Klik!)
  19. Bob Dylan - Christmas blues. De terugkeer van nonkel Bob! Dat was ook al een mixtape of tien geleden!
  20. Remco Campert - Drie gedichten over jazzmusici / Charles Christopher Parker 1955 / Chet Baker 1959 / Eric Dolphy 1965. Poëzie is belangrijk, weet ge.

Ge gaat mij pretentieus vinden omdat ik het zeg maar qua algehele flow is Kankerduivel een van de betere schijfjes die ik in mekaar heb gevezen. Dat ik de allerleukste beer van de hele wereld ben, gaat ge dat tegen mij gebruiken?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten